Нери Терзиева захапа Плевнелиев: Не Костов е врагът на дясното

Политика
16:52 - 11 Ноември 2019
7561
Нери Терзиева захапа Плевнелиев: Не Костов е врагът на дясното

Легендарната журналистка и прессекретар на Петър Стоянов - Нери Терзиева влезе остро на Росен Плевнелиев след серията му критики срещу десните и срещу Иван Костов.

"Президент Плевнелиев, стига. Не Костов е врагът на дясното. Концентрирайте се върху БСП. Похабихте доста енергия нахалост. Можехте да я насочите към "Позитано" 20", написа Терзиева в личната си страница във фейсбук.

Още на заседанието на ГЕРБ на 7 ноември президентът (2012-2017) Росен Плевнелиев нападна Демократична България за подкрепата й на Мая Манолова. "За мен е повече от ясно, че ДБ играха мълчаливо, но заедно с Мая Манолова на втори тур", повтори днес критиките си Плевнелиев в предаването "Плюс минус" по Нова телевизия.

Снимка: Агнес Асенова



Според Плевнелиев идеологът на Демократична България, гуруто на дясното, на ДСБ, на всички останали - Иван Костов разделя дясното. 

"Влиянието на Иван Костов в Демократична България (ДБ) е голямо. Няма нищо случайно, че Костов е посочен от Луканов в първото посткомунистическо правителство. Това са зависимост. Казвам, че е очевидна ролята, която Костов изпълнява дясното в България да бъде разделено", заяви днес отново Плевнелиев.