Нешка Робева на 75: Гимнастичките са вече кифли с дантелки и финтифлюшки

Изповеди
20:00 - 26 Май 2021
8343
Нешка Робева на 75: Гимнастичките са вече кифли с дантелки и финтифлюшки

Нешка Робева празнува своята 75-годишнина днес. Има успехи и като състезателка, но тези като треньор са на съвсем друго ниво.

Българските гимнастички стават популярни като “златните момичета” именно под ръководството на Робева.

„Много битки можех да пропусна, повечето бяха напразни... Всичко, което Ванга ми предсказа, се случи. Само едно нещо не се случи, но то беше по мое решение. Няма да казвам какво... 75 години са много време за тази земна дрешка, каквато е нашето тяло. В същото време за учене и придобиване на опит 75 години са нищо. В този живот много неща не научих. Основното е как да се предпазвам от хората, как да ги разпознавам“, сподели Нешка Робева пред Би Ти Ви навръх празника си.

“Някакви кифли се носят, мамите ги харесват, има дантелки и финтифлюшки, но истинският спорт, който създава личности, вече не го виждам. Съжалявам“, каза тя по адрес на художествената гимнастика в наши дни.

“Сега живея сама и установявам, че това ми харесва. Отчитам, че не съм общителен човек. На младини бях срамежлива, а хората го тълкуваха като надменност, обиждаха се”, добавя тя.

В навечерието на празника, преди седмица, тя получи “Почетния знак на президента” за постиженията и приноса си към спорта като цяло.