Нешка Робева пак се врътна: Гласувах за ПП, никога повече

Тези момчета са слуги, в тях няма национално достойнство, каканиже старата комунистка

Политика
18:25 - 30 Юли 2022
5106
Нешка Робева пак се врътна: Гласувах за ПП, никога повече

"Трябва да призная, че очакванията ми към това правителство бяха много големи", заяви известната българска състезателка, треньор по художествена гимнастика и хореограф, заслужил майстор на спорта, Нешка Робева пред Поглед Инфо. Явно след като обеща, че след като прегърна Николай Бареков, повече няма да се изкушава от политика, опитната социалистка хич не си е научила урока.

Мислех си, че най-после, след два несполучливи избора - тези, които ние българите избрахме, ще разберат едно, че не са по-важни партийните интереси, а тези на народа. Че ще загърбят личните си интереси и ще се обединят, за да направят промяна, така че този народ да усети, че има възможност за единение. Трудно съставиха правителство и си поставиха червени линии. Очаквах, че няма да ги нарушават.

Признах, че гласувах за Продължаваме промяната, защото в съзнанието си направих паралел с едни други млади хора, които са организирали Априлското въстание, или младоците, които са висели по вагоните, за да идат да се бият в Балканската война за страната ни, за онези, които поставят България над себе си. Голям наивник съм. Та повярвах, че тези млади хора, завършили в чужбина, ще работят за интересите на България.“

„Вярвайте ми, че още в първия момент, в който правителството беше в ръцете им, аз видях в тях „Преоблякъл се Илия, пак в тия“.

Тези момчета, които говореха, че всичко ще е открито, ще се прави пред хората и в името на народа, много бързо започнаха да се изживяват като новоовластени господинчовци. А от народ, за тях си останахме електорат! И към народа се отнасяха още в първия момент с такава неприязън и сарказъм… От първия момент действаха така, че да угодят на господарите си. Защото тези момчета не са нищо друго, освен едни слуги. В тях няма национално достойнство.“