Нещо става на Северния полюс

НАСА не може да обясни явлението

Мистика
17:41 - 02 Декември 2019
13350
Нещо става на Северния полюс

Американски учени са открили странно явление на Северния полюс на Земята и засега не са в състояние да го обяснят. Във въздуха над полюса са регистрирани фуниевидни канали от силно заредени частици. Това предизвиква сривове в комуникациите и увеличаване на атмосферната плътност.

Списание Science Alert съобщава, че НАСА се готви да изпрати три изследователски мисии до Северния полюс. Първата мисия ще проучи атмосферната аномалия, която се намира на височина 322 километра, където плътността на въздуха надвишава средните стойности. Ако по-голямата плътност е по-близо до Земята, това би предизвикало мощни урагани. На този етап откритата зона представлява заплаха само за орбиталните спътници и космическите кораби, като влияе неблагоприятно и върху работата на комуникациите.

Втората мисия, наречена Cusp Irregularities-5, е организирана с цел проучване на турбулентността, както и установяване излъчването на електрически вълни, които нарушават работата на комуникационните съоръжения. Третата мисия е организирана за измерване на газовите и плазмените потоци. Изследователите ще се опитат да изучат поведението на магнитното поле в областта с по-висока плътност над Северния полюс, за да избегнат бъдещи повреди на космическите устройства.