Несретник с инсулт живее на пейка в Кюстендил

55-годишният Христо Иванов има общинско жилище, но не може да го ползва

Общество
14:41 - 25 Юни 2019
3813
Несретник с инсулт живее на пейка в Кюстендил

Несретник с инсулт живее на пейка в Кюстендил. 55-годишният Христо Иванов разполага с общинско жилище, но не може да го ползва заради влошеното си здраве. За житейската драма на мъжа сигнализираха в социалната мрежа негови загрижени съседи.

Христо отказал да влезе в болница

Във фейсбук страницата „Аз съм от Кюстендил” бе публикувана снимка със следния текст от Габриела Георгиева.

„От петък вечер, 21 юни, този човек стои в това положение, сменяйки мястото около бл. 51 на ул. „Македония” – ту под репа за вестници, ту зад магазина, ту на пейката. Лежи и нито съм го видяла да пие, нито да яде нещо. Обаждах се на 112 два пъти. Явно отказал медицинска помощ, линейката си тръгва, без дори екипът да го докосне. И сега какво?!?!?! Ще го чакаме да умре ли или…!? Недоумявам…”, пише Габриела.

Милена Миланова пък отговаря, че човекът живее наблизо и ще опита да говори с него. „Понякога не можеш да дадеш помощ насила. Ще направя каквото е възможно“, казва кюстендилката.

Така изглежда домът на страдалеца

От коментарите става ясно, че несретникът спи по пейките, въпреки че разполага с общинско жилище, което е в окаяно състояние. Тежката участ на мъжа започнала преди години. Въпреки държавния дом, Христо не може да го обитава заради влошеното му здравословно състояние, защото е прекарал е инсулт и използва бастун.