Нетаняху: Хамас ще плати висока цена за убийството на шестимата заложници

Свят
17:47 - 03 Септември 2024
675
Нетаняху: Хамас ще плати висока цена за убийството на шестимата заложници

"Палестинските терористи от "Хамас" ще платят много висока цена за убийството на шестимата заложници", това заяви днес израелският премиер Бенямин Нетаняху, предаде базираната в Еврейската държава медия мигнюз.

"Ние водим война за съществуванието си срещу иранската Ос на злото (Ислямската република, "Хамас", действащата в Ливан проиранска групировка "Хизбула" и други подобни мюсюлмански екстремистки организации)", каза още министър-председателят.

"Основното условие за победата ни в тази война е националното единство. Ние трябва да сме обединени срещу жестокия ни враг, които иска да унищожи всички ни, без значение дали сме леви или десни, светски или религиозни, евреи или не", добави той.

По думите на Нетаняху: Целият цивилизован свят видя, че Ислямска република Иран и нейните съюзници искат да ни заличат от лицето на земята. Това стана очевидно на 7 октомври 2023 г. (нападението на "Хамас" срещу Израел) и оттогава всички виждат това с очите си всеки ден.

"Оста на злото за пореден път показа желанието си да унищожи Държавата Израел с хладнокръвното клане на шестимата похитени (Кармел Гат на 40 години, Еден Йерушлами на 24 години, Хърш Голдберг-Полин на 23 години, Александър Лобанов на 33 години, Алмог Сарузи на 27 години и Ори Данино на 25 години). Ние  ще отмъстим за това зверство", категоричен бе премиерът на Еврейската държава.