Нетаняху пак под карантина заедно с шефа на „Мосад“

Актуални новини
16:14 - 02 Април 2020
2924
Нетаняху пак под карантина заедно с шефа на „Мосад“

Премиерът на Израел Бенямин Нетаняху трябва да премине под втора карантина, след като високопоставен чиновници в страната е диагностициран с новия коронавирус. Този път „виновник“ за самоизолацията на министър-председателя е министърът на здравеопазването Иков Лицман, съобщава The Jerusalem Post.

Предвид служебната активност на ръководителя на израелското здравеопазване, се очаква, че много други високопоставени чиновници ще бъдат изпратени спешно в карантина.

Според съобщенията на израелските медии, сред тези, които се изследват за евентуална самоизолация, е посочен дори ръководителят на израелското външно разузнаване ("Мосад") Йоси Коен.

По-рано тази седмица израелският премиер попадна под съмнение за коронавирус. Тестът му за Covid-19 обаче показа отрицателен резултат. Преди това, на 15 март, Нетаняху вече беше тестван за коронавирус.

Според последните данни на израелското здравно министерство, в страната са потвърдени 6211 случая на заразяване с коронавирус, а 31 души са починали от Covid-19.