Нетаняху се върна спешно от САЩ заради Газа 

Израелският премиер свика на съвещание военните

Свят
15:42 - 26 Март 2019
1239
Нетаняху се върна спешно от САЩ заради Газа 

Израелският премиер Бенямин Нетаняху се върна спешно от Вашингтон днес и веднага отиде на съвещание в щаба на военните в Тел Авив след напрегната нощ на израелски въздушни удари по "терористични цели" в ивицата Газа, в отговор на ракетния обстрел на израелска територия с ракети от палестинския анклав, предадоха Асошиейтед прес и ДПА.

"Занимаваме се с въпроси на сигурността", каза Нетаняху преди да се качи на самолета във Вашингтон, където бе на посещение и се срещна с президента на САЩ Доналд Тръмп. Училищата в Южен Израел - най-уязвимите обекти в страната за ракетите на "Хамас", бяха затворени заради заплахата от прерастване на напрежението в голям военен конфликт само две седмици преди парламентарните избори в Израел.

Военните струпаха войски по границата с Газа и наложиха ограничения върху цивилни публични събирания, след като десетки ракети бяха изстреляни от Газа към израелски селища в района. Една от тях улучи къща в град Сдерот. Обстрелите и въздушните удари затихнаха към сутринта, но ситуацията остава напрегната, посочва АП. 

Снимка: АП/БТА