Нетаняху: Ще отговорим твърдо на всяка атака

Израел заяви, че е започнал въздушни удари срещу наблюдателни пунктове на Хизбула в Ливан

Свят
14:32 - 26 Август 2020
846
Нетаняху: Ще отговорим твърдо на всяка атака

Израелският премиер Бенямин Нетаняху обяви, че Израел разглежда с "голяма сериозност" последното разгаряне на напрежението на границата с Ливан и обеща твърд отговор в случай на още инциденти, информира "Франс прес".

"Ние ще отговорим твърдо на всяка атака срещу нас", подчерта Нетаняху в изявление и допълни: "Съветвам "Хизбула" да не изпробва силата на Израел. "Хизбула" отново застрашава Ливан заради агресията си."

Израел и Хизбула водиха едномесечна опустошителна война през 2006 г.

Израел заяви по-рано, че е започнал въздушни удари срещу наблюдателни пунктове на Хизбула в Ливан, след като през изминалата вечер бяха изстреляни от границата към нейните войски.

Разширяването на границата стана часове след като Ливан отхвърли израелския призив за реформа на мироопазващите сили на ООН, които патрулират границата преди вота на Съвета за сигурност на ООН за подновяване на нейния мандат.

Израелската армия беше казала по-рано, че "инцидент със сигурността" се разгръща близо до Манара, кибуц в близост до разграничената от ООН граница между двете страни и призова жителите да се подслонят.

Той не съобщава за жертви в Израел.

Манара беше тиха в сряда сутринта, съобщи журналист на АФП. Армията казала на жителите, че могат да излязат на открито и да възобновят работата в полетата.