Netflix пръска гей романтика в Япония

Риалитито The Boyfriend обещава да не се фокусира върху секса

Новини
12:34 - 09 Юли 2024
1442
Netflix пръска гей романтика в Япония

Япония е единствената страна в света, която сяда на масата на богатите и все още не легализира брака между хора с един и същи пол, пише New York Times. Някои от японските звезди признават, че са хомосексуални, но консервативните групи в Япония са против идеята да се дадат права и закрила на LGBT обществото.

Netflix се опитва да представи живота на хората по един различен начин и пуска интересно риалити, в което показва отношенията между хомосексуални двойки. С 10 епизода, предаването "The Boyfriend" ще бъде излъчено в 190 страни от 9 юли и ще разказва историята на 9 мъже, които ще живеят в луксозна къща на плажа извън Токио. Форматът е римейк на едно от най-популярните предавания "Terrace House".

Избрани са мъже на възраст между 22 и 36 години, които ще работят през деня и ще вечерят заедно всяка вечер в търсене на любов.

Създателите на предаването няма да се фокусират толкова върху секса, колкото върху романтиката.

Япония често показва своите гей звезди като комбинация между екстравагантни персони и комикс герои, поддържащи един определен стереотип.

С това предаване, надеждата на Дай Ота е, че ще може да промени виждането и ще намали напрежението между двата бряга. Дай Ота е продуцент и на другото предаване, което се заснема от Fuji TV - то е лицензирано от Netflix и е известно с това, че не допуска хора, които могат да създават проблеми на сцената.

Един интересен елемент в предаването е, че

са избрани участници от Южна Корея, Тайван и хора със смесен етнически произход от региона.

Макар и Япония наистина да изостава в идеята за легализиране и запазване на правата на хората от LGBQ обществото, Ота отказва да добавя добре известните политически или социални коментари.

Одобрените участници не са съветвани да мълчат относно социалните си проблеми и предизвикателства да се справят в японското общество, но по време на самото предаване, техните думи ще бъдат излъчени в редица страни, следователно трябва да извадят най-доброто от себе си, ако искат да изразят своето мнение.

Соши Матсуока е един от защитниците на LGBT и заявява, че иска да има малко по-свободно изразяване на участниците, но дори и с леки ограничения, признава, че това е правилната стъпка за промяна на възгледите на обществото. Netflix може да пуска първото си предаване в Япония, но във Великобритания предлага много други формати от същия вид. На второ място се нарежда Южна Корея.

Проведените запитвания към обществото посочват, че около 70% от жителите нямат нищо против легализирането на еднополови бракове, но въпреки това все още се забелязва сериозна дискриминация и реч на омразата.