Неваксинираните в Байерн - съдят клуба

Спорт
16:08 - 22 Ноември 2021
2398
Неваксинираните в Байерн - съдят клуба

Байерн Мюнхен се намира в една от най-големите си кризи през последните години, като не става въпрос за лоши резултати, а за конфликт с неваксинираните футболисти. Според „Билд“ те дори обмислят да предприемат съдебни действия срещу клуба.

Причината е решението на провинция Бавария, което разрешава на работодателите да намаляват заплати на служителите, които са преминали под принудителна карантина.

В момента в съблекалнята на Байерн има сериозно разделение, след като ваксинираните футболисти не разбират защо Йошуа Кимих, Серж Гнабри, Михаел Кюизанс, Джамал Мусиала и Ерик Максим Чупо-Мотинг отказват да се ваксинират и продължават да застрашават здравето им.

Неваксинираната част от населението в Германия е 32%.

Само преди ден ръководството на Байерн взе сериозни мерки срещу неваксинираните. От клуба са решили да не плащат заплата на играчите за дните, в които са под карантина заради контакт с доказано заразен с COVID-19.

При Кимих санкцията ще е най-голяма - той ще се лиши от 768 000 евро, тъй като е под нова карантина.

Ръководството на баварците подчертава, че разбира напълно личния избор на своите играчи, но като работодател има правото да удържа от заплатата им, когато не си изпълняват задълженията, без значение каква е причината. Освен всичко се обсъждат и допълнителни мерки срещу петимата неваксинирани, а останалата част от отбора напълно подкрепя решенията на борда.