Невероятен гаф! Англичаните се изложиха с Гунди, пратиха го в ЦСКА

Тази вечер на "Уембли" е европейската квалификация между "трите лъва" и България

Актуални новини
20:10 - 07 Септември 2019
9157
Невероятен гаф! Англичаните се изложиха с Гунди, пратиха го в ЦСКА

Англичаните се изложиха с официалната програма за европейската квалификация между "трите лъва" и България на „Уембли“ тази вечер. Домакините са отделили специална страница за легендите на българския футбол и са направили невероятен гаф с една от тях – Георги Аспарухов. 

Гунди е легенда и на Левски, но срещу името му е поставена емблемата на… ЦСКА. Както е известно, Георги Аспарухов остава в историята като единствения български национал, вкарвал гол срещу Англия на Острова, пише petel.bg.

На първия ред са домакините са наредили все футболисти от поколението от 1994 година, играли за ЦСКА - Христо Стоичков, Емил Костадинов, Любослав Пенев и Йордан Лечков. След това англичаните са отделили място за настоящия селекционер Красимир Балъков, Стилиян Петров, Христо Бонев, президента на Българския футболен съюз Борислав Михайлов и иконата на Левски Георги Аспарухов, срещу чието име е емблемата не на „сините“, а на „армейците“. При Боби Михайлов пък е емблемата само на Рединг, за който капитанът ни от тима ни на Мондиал 1994 в САЩ игра в средата на 90-те години.

На друга страница англичаните са отделили специално внимание на Димитър Бербатов. Бившият нападател на ЦСКА, Байер (Леверкузен), Тотнъм и Манчестър Юнайтед е голмайстор №1 в историята на националния ни тим.

В програмата има и интервю с Бончо Генчев, за когото се припомня, че е първият българин в историята на английската Висша лига.