Невероятен обрат на Тотнъм , Шпорите отиват в Мадрид!

Спорт
05:54 - 09 Май 2019
2317
Невероятен обрат на Тотнъм, Шпорите отиват в Мадрид!

Още една вълнуваща вечер за английския клубен футбол - Тотнъм се класира на финала в Шампионската лига, след като сътвори подвиг и невероятен обрат при визитата си на Аякс. Тимът на Маурисио Почетино заличи три гола пасив, за да триумфира и да хвърли в екстаз и сълзи мениджъра си и всички фенове на Шпорите.

След 0:1 в Лондон и изоставане от 0:2 на полувремето в реванша, Тотнъм стигна до успех с 3:2 на “Йохан Кройф Арена” в Амстердам, което беше достатъчно за англичаните да си спечелят участие на финала на 1 юни срещу Ливърпул.

Двата тима ще се изправят в едва втория изцяло английски финал в историята на турнира след този между Челси и Манчестър Юнайтед през 2008 г.

Още по-интересното е, че Шпорите са 40-ият различен финалист в КЕШ/ШЛ и първият дебютант във финалния сблъсък именно от 11 г. насам, когато Челси загуби след дузпи от Юнайтед в Москва.

В герой за Тотнъм се превърна Лукас Моура, който отбеляза хеттрик, като победното попадение падна в последната секунда на добавените 5 минути на редовните 90.

Амстердамци поведоха с попадения на Матийс Де Лихт (5') и Хаким Зиех (35') през първата част. Кореецът Хюн-Мин Сон нацели гредата на вратата на Аякс след изстрел от много малък ъгъл още в първата атака на гостите, които вече изоставаха в резултата.

През второто полувреме Лукас Моура отбеляза своя хеттрик - в 55', 59' и в последната минута, а за първи път от 1999 г. насам отбор на полуфиналната фаза в Шампионската лига печели мач, след като губи с 0:2. Тогава това прави Манчестър Юнайтед срещу Ювентус.