Невероятно попадение дари победата на Олимпик Марсилия над Метц

Ланс удари Бордо и погледна към Европа

Спорт
11:42 - 14 Февруари 2022
1761
Невероятно попадение дари победата на Олимпик Марсилия над Метц

Олимпик Марсилия спечели с 2:1 гостуването си на Метц от 24-тия кръг на Лига 1. Победният гол за „фокейците“ вкара Аркадиуш Милик. Полският нападател намери противниковата мрежа със страхотна задна ножица.

Победата оставя Марсилия на второто място. Тимът е с 46 точки, на 13 зад лидера ПСЖ. Метц пък е на предпоследното място с 20 пункта.

След равностойно начало без много на брой голови положения пред двете врати гостите поведоха в средата на първата част. Седрик Бакамбу се разписа.

В 36-ата минута Бамба Диенг отправи опасен удар, но стражът на Метц се намеси и запази резултата непроменен.

Отговорът на домакините дойде малко след началото на втората част. Фали Канде центрира остро в наказателното поле, а Хабиб Майга успя да засече топката и да я прати в мрежата зад Пау Лопес.

Малко след това Диенг отново не успя да вкара от чиста позиция. Този път последва добавка на Пол Лирола, която обаче не намери целта.

В 82-рата минута дойде звездният миг на Аркадиуш Милик. Сеад Колашинац отклони с глава центриране в наказателното поле. Полският нападател беше с гръб към вратата, но с фантастичен акробатичен удар порази целта и донесе ценни три точки на своя тим.

В следващи кръг „фокейците“ посрещат Клермон, докато Метц гостува на шампиона Лил.

Ланс надви Бордо с 3:2 у дома в среща от 24-ия кръг на френската Лига 1. Домакините поведоха с три чисти гола след точните интервенции на Арно Калимуендо-Муинга, Гаел Какута от дузпа и Секо Фофана само в рамките на около четвърт час.

Жирондинците върнаха едно попадение чрез Алберт Елис, а в началото на втората част Хуанг Уи Джо допълнително намали дефицита на гостите. За повече обаче те нямаха сили и така Ланс се поздрави с трите точки.

Победата доближи отбора на само точка от зона Европа, където на пета позиция е Рен. Тимът е и на седем пункта от втория Марсилия и на шест от третия Ница, които окупират в момента местата в зона Шампионската лига.

Бордо остава закотвен на дъното с 20 точки, на една от намиращия се над чертата Лориен. В следващите си мачове Ланс приема Лион, а Бордо е домакин на Монако.