Невиждано: Дълга опашка за евтини билети се изви пред Народния театър (СНИМКИ)

Пуснаха ценните пропуски по 10 лева, касите работиха до 2 часа през нощта и се продадоха 5000 билета

Култура
13:36 - 15 Юни 2022
3734
Невиждано: Дълга опашка за евтини билети се изви пред Народния театър (СНИМКИ)

Огромна опашка от желаещи да гледат театрални спектакли с евтини билети се изви във вторник вечерта пред касите на Народния театър "Иван Вазов". Някои чакаха с часове, за да си купят билети по 10 лева за представленията на академичната трупа, някои от които струват по 100 лева.

Новият шеф на театъра Васил Василев пусна билети за всичките 53 представления до края на сезона на 17 юли само срещу 10 лева. Инициативата важеше само за 14 юни в часовия диапазон от 18 до 22 часа. Много преди уречения час пред касите обаче имаше чакащи хора. В крайна сметка касите работиха 4 часа повече и затвориха около 2 през нощта, когато и последният желаещ, който бе дошъл за билети за десетачка, се сдоби с евтини пропуски за хитови спектакли.

Равносметката е, че бяха продадени над 5000 билета, вместо залите за някои спектакли да пустеят с по няколко зрители.

В афиша до 17 юли са хитови постановки като "Бурята", "Народът на Вазов", "Двубой", "Контрабасът", "Бащата", "Любовникът", "Духът на поета", "Плач на ангел".

Ще гостува и Плевенският театър, на който Васил Василев доскоро беше директор, със спектакъла "Опашката" по едноименния роман на Захари Карабашлиев и с Владимир Карамазов в главната роля.

"Това е оттук нататък почеркът на Народния театър. И ще имаме такива предизвикателства за нашите зрители. Точно на финала на сезона можем да кажем, че обичаме нашите зрители и отваряме храма на Мелопомена за тях", каза директорът на Народния театър Васил Василев пред Би Ти Ви.

Много зрители и през днешния ден идват на касите на Народния театър с надеждата да си купят евтини билети, но инициативата важеше само за вчерашния ден. От театъра уточниха, че засега до края на сезона не е предвидено да се повтори.