Невиждано: Енио Мориконе сам написал некролога си (ПЪЛЕН ТЕКСТ)

Култура
15:32 - 06 Юли 2020
5766
Невиждано: Енио Мориконе сам написал некролога си (ПЪЛЕН ТЕКСТ)

Адвокатът на Енио Мориконе публикува некролога, който маестрото е написал собственоръчно преди смъртта си. Публикуваме го дословно:

Аз

ЕНИО МОРИКОНЕ

Починах

Бих искал да се простя по този начин с всички близки и далечни приятели, които поздравявам с много обич. Специалният ми поздрав е за Пепучио (Джузепе Торнаторе) и Роберта, които ми бяха като братя, през последните години.

Причината, поради която искам да се простя по този начин с всички и да желая погребението ми да се състои в най-тесен семеен кръг е една единствена: не искам да притеснявам никого. Сбогувам се с много любов с Ines, Laura, Sara, Enzo и Norbert, за това че споделиха с мен и моето семейство, голяма част от живота ми.

Спомням си с любов за моите сестри Adriana, Maria, Franca и техните близки и искам да им кажа колко много съм ги обичал. Прощавам се с дълбока обич с моите деца Marco, Alessandra, Andrea, Giovanni, моята снаха Monica и внуците Francesca , Valentina, Francesco и Luca. Надявам се, че знаят колко много съм ги обичал. Накрая Мария (но не последна).

Потвърждавам огромната любовта, която ни обединяваше през всичките тези години и искрено съжалявам, че трябва да те напусна. С теб е най-тежкото ми сбогуване.