Незаконни „къртичини“ лъснаха под Главната в Пловдив

Актуални новини
15:06 - 27 Ноември 2021
4360
Незаконни „къртичини“ лъснаха под Главната в Пловдив

Собственик на имот на Главната в Пловдив се разширява, като прокопава подземни тунели в земята под магазин за дрехи. Това съобщи през Plovdiv24.bg кметът на Район "Централен“ Георги Стаменов. За незаконните „къртичини“ сигнализирали съседи, след като им пропаднал входа, а отдолу се отворила 10-метрова дупка.

"В момента, в който ни сигнализираха, започнахме проверка, със съдействие на полицията“, каза Стаменов. Всъщност това е втора проверка на въпросния собственик, след направена такава миналата година.

Съставен е констативен акт за изкопни дейности под обекта с предписание за незабавно спиране на строителството. Информирани са всички отговорни институции - НИНКН, РДНСК, Община, Археологически музей и Прокуратура. Компетентните органи са направили оглед и е издадено предписание.

Собственикът обяснил, че неговият мотив е бил да извърши аварийни укрепителни дейности, тъй като почвата слягала. Експертите са установили, че в избените помещения е издълбано в дълбочина.

На терен са били и специалисти от Археологическия музей, които да видят дали няма ценности, които трябва да се датират. Стаменов каза, че това е втори по ред казус с този собственик, който е разкопавал и миналата година откъм ул. "Отец Паисий“.