Незаконни вендинг автомати в Пловдив изчезнаха светкавично след неудобни въпроси

Местна медия получила сигнал от гражданите, че машините не са свързани с НАП

Новини
17:07 - 23 Март 2024
5523
Незаконни вендинг автомати в Пловдив изчезнаха светкавично след неудобни въпроси

Незаконни вендинг автомати в общинското предприятие "Чистота" в Пловдив изчезнаха светкавично след намеса на местни медии и сигнали от хора, пише Plovdiv24.bg.

Сайтът разказва, че са получили сигнал за това, че несвързани с НАП и без фискални устройства автомати за кафе и захарни изделия са разположени в двора на ОП "Чистота".

Факт е, че от началото на новия мандат не са провеждани търгове или конкурси за разполагане на кафе-автомати в предприятието. Няма и информация за определяне на схеми и места за разполагане на такива.

Кой и как е разпоредил поставянето им е неясно, още повече, че машините ползват нерегламентирано и ток от мрежата на общинското предприятие. Интересното в случая е, че е реализирана система за бартер, като на служители на предприятието се дава кафе под формата на капсули.

Преди от Общината да дадат отговори кой и кога е разпоредил да се поставят тези вендинг машини и на какво основание, какъв наем получава от тях община Пловдив, на какво основание се ползва ток от общинското предприятие и как документално е оформена сделката с "бартера на кафе капсули“, вендинг автоматите вече са демонтирани.

Явно от "Чистота" смятат пловдивските данъкоплатци за пълни наивници и балами, след като по толкова нескопосан начин се опитват да прикрият очевидна корупционна схема, пише медията.