Незаконно сметище тормози варненци от години

Новини
19:19 - 27 Февруари 2021
883
Незаконно сметище тормози варненци от години

Частен имот във Варна се превърна в огромно бунище за битови и строителни отпадъци. Проблемът е от години, но досега наказани няма.

В Западната промишлена зона в квартал "Владислав Варненчик" на площ от 30 декара в продължение на години се изхвърлят тонове отпадъци. Земята, която е била бивш горски фонд, сега е частна собственост и е превърната в огромно сметище.

Още в началото на 2019 година от кметството са дали предписание на собствениците да почистят отпадъците. Те са извозили част от тях, предаде Bulgaria ON AIR.

"Сложихме пръст като дига, колкото можем да попречим, но те започнаха да изхвърлят буквално на пътя. Минават си импровизираната бариера. Продължаваме с обходи", споделя началникът на "Обществен ред и контрол" Максим Тодоров.

Фирмите в района също се включвали в почистващата акция. Наемали хора и им плащали, въпреки че не е тяхна отговорност. Собствениците им многократно са били свидетели на изхвърлянето на боклуците и са подавали сигнали в полицията.

Въпреки почистването продължава и изхвърлянето на отпадъците. За пореден път от кметството издадоха предписание теренът да се разчисти.