Нидерландия съгласна да има избори за български парламент на нейна територия

Свят
08:57 - 28 Януари 2021
1307
Нидерландия съгласна да има избори за български парламент на нейна територия

Нидерландия даде съгласие за провеждането на нейна територия на изборите за народни представители за Народно събрание на 4 април 2021 г. и за разкриването на избирателни секции на територията на посолството в Хага, както и извън дипломатическата мисия в случай на необходимост.

Министерството на външните работи на Нидерландия ни информира, че всички избирателни секции – било то на територията на дипломатическото/консулското представителство или извън тях, трябва да отговарят на изискванията на приложимото законодателство и регулации, включително и на разпоредбите по отношение на COVID-19, съобщиха от външното ни министерство.

Нидерландските власти изискват посолството ни да предостави на компетентните местни власти във всички общини, в които се планира отварянето на избирателни секции, най-малко четири седмици предварително, детайлизирани планове за изпълнение със стъпките, които ще бъдат предприети, за да се осигури гласуването в съответствие с приложимите закони и регулации и с цел да се провери дали е необходимо прилагането на допълнителни мерки.