Нигериец ще кметува в Северна Македония

Актуални новини
08:06 - 10 Ноември 2020
4694
Нигериец ще кметува в Северна Македония

Нигериецът Симон Поликарп е кандидат на консервативната политическа партия Интегра за кмет на Щип, съобщават северномакедонските медии.

Мъжът, известен сред хората като Джими, живее в Щип през последните четири десетилетия. Той е един от петимата кандидати за кмет на града.

Симон е женен за македонката Биляна от Скопие и двамата им синове, които също живеят в Македония. Съмият Джими пък стана популярен с няколко заснети реклами.

"Предложиха ми да се кандидатирам от Интегра и аз приех. Аз съм първият чернокож, първият африканец, първият нигериец, който се кандидатира за кмет на македонска община, така че в Щип се пише история", настоява Симон Поликарп.

Основен негов приоритет ще бъде задържането на младите хора в града: "Свидетели сме на масово изселване и трябва да създаваме условия младите, нашето бъдеще, да виждат надеждите си тук. Не бива да допускаме Македония да стане като Сахара, да остане без хора или с малко хора".

Изборите в Щип ще се състоят в петък в съответствие със здравните протоколи, като мандатът на новоизбрания кмет ще продължи до редовните местни избори през октомври догодина.