Нигяр Джафер: Извънредните мерки трябва да се удължат

Общество
14:44 - 09 Юни 2020
1678
Нигяр Джафер: Извънредните мерки трябва да се удължат

"За да се даде възможност на властите регламентирано да работят, би трябвало да се удължи извънредната епидемична обстановка". Това заяви пред БНР зам.-председателят на Народното събрание и депутат от ДПС Нигяр Джафер. 

Според нея само така ще се легитимира дейността на институциите - РЗИ, МВР и граничните власти. В противен случай ще трябва да се разчита на дисциплина, уточни тя. 

"Независимо дали ще се удължи извънредната епидемична обстановка, или не - ние трябва да сме наясно, че има правила, които трябва да бъдат съблюдавани - дистанция и дезинфекция. Оказва се обаче, че огнищата съществуват", посочи Джафер. 

Джафер съобщи, че освен в Сърница и Доспат, огнища на COVID-19 има и в Разградско. Според нея пандемията е показала, че трябва да се промени системата на българското здравеопазване, в която оборотите са най-важни. 

"Липсва потенциал да се предприемат стъпки, често непопулярни", каза Джафер и допълни, че управляващото мнозинство е просто аритметично мнозинство, което няма как да направи важни реформи.