Никълъс Кейдж не е взел и цент от филма си с „Оскар”

Майк Фигис твърди, че му дължат 100 000 долара за режисьорския му хонорар

Любопитно
01:18 - 07 Октомври 2022
3941
Никълъс Кейдж не е взел и цент от филма си с „Оскар”

Оказва се, че лъскавият Оскар е единственото нещо, което Никълъс Кейдж спечели след работата по филма от 1995 г. „Да напуснеш Лас Вегас“.

Въпреки че стана победител в категорията за най-добър актьор, Кейдж - с истинско име Николас Копола - всъщност не получи пари за това, че беше главният актьор във филма.

Участвайки се в подкаста „Случи се в Холивуд” на „Холивуд рипортър”, сценаристът и режисьор на „Да напуснеш Лас Вегас“ Майк Фигис разкри, че той, както и Кейдж, не са взели дори цент след филма.

„Никълъс и аз никога не получихме заплащане“, каза Фигис.

Фигис твърди, че му дължат 100 000 долара за режисьорския му хонорар, който никога не е получил.

„Казаха, че филмът никога не е реализирал печалба“, каза той за вече несъществуващата компания Lumiere Pictures, която финансира филма за 4 милиона долара.

Филмът, адаптиран по едноименния роман на Джон О’Брайън от 1990 г., проследява героя на Кейдж Бен Сандерсън, сценарист от Лос Анджелис, който се мести в Лас Вегас и води изтощителна битка с алкохолизма.

Той спечели 32 милиона долара в световен мащаб, според Box Office Mojo. Филмът беше номиниран за четири награди Оскар, включително за най-добър режисьор, най-добър адаптиран сценарий, най-добра актриса за Елизабет Шу и най-добър актьор за Кейдж, който той спечели.

Фигис казва, че не страда от липсата на обезщетение 27 години по-късно.

"Както и да е”, споделя той. „Искам да кажа, че след това кариерата ми отново тръгна нагоре и в следващия филм, който направих, ми платиха наистина добре. И в рамките на една година Ник печелеше по 20 милиона долара на филм, така че това беше доста добре.“

Превод от „Ню Йорк поуст”