Nike започва да продава маратонки втора употреба

Причината - желанието на компанията да намали въглеродния си отпечатък

Мода
13:39 - 14 Април 2021
4193
Nike започва да продава маратонки втора употреба

Nike ще започне да предлага маратонки втора употреба в някои свои магазини в САЩ, предаде Zero Hedge. Причината за тази привидно нелогична стъпка е желанието на компанията да намали въглеродния си отпечатък.

"Леко износените обувки", разбира се, ще се търгуват на значително по-ниска стойност от оригиналите. Според компанията те ще са с до 40% по-евтини от тях.

За тази програма ще се приемат маратонки, върнати в магазините до два месеца след закупуването им. Те трябва да изглеждат "като нови" или да имат "леки несъвършенства". След връщането им, те ще оценяват по скала на износеността и ще се почистват на ръка от служители на компанията. При приключване на обработката, те ще се добавят към продуктовата линия Nike Refurbished.

Това е част от усилията на Nike за преминаване към кръгова икономика и удължаване на жизнения цикъл на продуктите си. За момента тя ще дебютира в 15 магазина в САЩ. Те ще започнат да предлагат маратонките втора ръка от края на месеца. В последствие към тях ще се добавят и други.

Догодина, освен маратонки, те могат да започнат да предлагат и други продукти на компанията втора ръка.