Ники Хейли: Байдън е катастрофа, гласувам за Тръмп

Бившата постоянна представителка на САЩ в ООН се отказа през март от борбата за номинация на републиканците за президентските избори

Свят
12:23 - 23 Май 2024
1594
Ники Хейли: Байдън е катастрофа, гласувам за Тръмп

Бившата постоянна представителка на САЩ в ООН Ники Хейли обяви, че кандидатът за президент на САЩ от Републиканската партия Доналд Тръмп може да разчита на нейния глас на предстоящите избори през ноември.
 
На събитие във Вашингтон вчера Хейли изтъкна, че невинаги е била съгласна с Тръмп в политическо отношение: "Но Байдън беше катастрофа, така че ще гласувам за Тръмп", категорична бе тя.

Бившата постоянна представителка на САЩ в ООН се отказа през март от борбата за номинация на републиканците за президентските избори през ноември и първоначално отказа да подкрепи кандидатурата на Тръмп.

Хейли отбеляза, че Тръмп не трябва да приема, че има подкрепата на нейните избиратели, независимо от личното ѝ решение.

"Тръмп би постъпил разумно, ако се обърне към милионите хора, които гласуваха за мен и продължават да ме подкрепят, а не да предполага, че те просто ще бъдат с него", каза вчера Хейли.

На изборите в САЩ на 5 ноември ще се проведе реванш между Тръмп и Байдън, който ще се кандидатира отново за президент без реална конкуренция в партията си.