Ники Илиев обясни за гафа в "Ботев"

Кадърът с погрешно затвореното око на актьора се превърна в една от горещо коментираните теми сред българското общество

Нещо за четене
16:03 - 10 Януари 2023
19059
Ники Илиев обясни за гафа в "Ботев"

Кадърът с погрешно затвореното око на Ники Илиев във филма "Ботев" на Максим Генчев се превърна в една от горещо коментираните теми сред българското общество. В ролята на черкезина Джамбулет, актьорът насочва пистолет и затваря едното си око, за да се прицели, но според много зрители той е затворил погрешното око.

Във връзка със сцената на Ники Илиев, която бързо се превърна в сензация в социалните мрежи, актьорът и директорът на Сатиричния театър Калин Сърменов сподели в своя фейсбук профил публикация от сатирична страница, под която пише:

"Махнаха казармата и гледай какво става по филмите."  

В своя защита Ники Илиев обясни, че тъй като очите му са по-светли, са много чувствителни.

"Пробвах с отворено дясно око, но издържах две секунди и започна да сълзи", добави той в свой пост в социалните мрежи. 

Илиев определи причината за случилото се като "скучна история" и в заключение написа:

"Бъзиците с окото са много яки, но истината е доста по-тъпа и скучна(тук може да продължите да скролвате щото ще я разкажа). Сигурно защото са светли очите ми са супер чувствителни на светлина, особено дясното, нямам идея защо( Philip Hristoff има теория). В сцената не трябваше да стрелям, а да гледам дъщеря си на коня. Пробвах с отворено дясно око, но издържах две секунди и започна да сълзи, съответно не я виждах. Идеята беше в гледането и за това си продължих с лявото! Казах ви - тъпота и скука. Но ако ви кефят повече ебавките с казармата(мен биха ме кефили) може да ги ползвате колкото искате. Хубава година на всички".