Ники Кънчев и Тервел се снимат във филма "Киберпрестъпност"

Двамата представят истински истории в късометражната лента

Новини
19:54 - 10 Май 2023
2218
Ники Кънчев и Тервел се снимат във филма "Киберпрестъпност"

Ники Кънчев и Тервел Пулев ще представят истории по действителен случай в късометражния филм “Киберпрестъпност”, като основната тема е за опасностите в интернет. Сценарист и режисьор е Атанас Михайлов. Лентата е съвместен проект на Кино академия за таланти и Главна дирекция “Борба с организираната престъпност”.

Сред темите във филма са случайните запознанства в социалните мрежи, които често се превръщат в кошмар, изнудваните момичета от педофили, както и училищния тормоз между съученици, които се снимат тайно в съблекалните след час по физическо и пускат видеата в интернет. 

Филмът има важната мисия да бъде своеобразен учебен материал, когато служители на ГДБОП разговарят с ученици в училищата и им разясняват опасностите от пребиваването в интернет. Съвместно с ГДБОП, филмът ще бъде показван в държави и училища в цяла Европа.

„На всеки 37 секунди се извършва по едно интернет престъпление някъде по света“, казва режисьорът и сценарист Атанас Михайлов.  

Сред останалите актьори във филма са адвокат Доби Главинчева, Емил Костов, Радослав Колев (познат ни от „Фермата“ по BTV) Тодор Шейнов, Василена Спасова, Кристина Барганска, Самоел Ованесян. Във филма участва и Явор Колев, създател на отдел Киберпрестъпност ( в момента е директор на ИТ и Киберпрестъпност в Лев Инс) – той е създател на кампанията „Пази детето в интернет”.

Оператор на филма е Емилиан Дечев, първи асистент режисьор е Калоян Патерков.

 

 

 

 

 

 
ЧЕТЕТЕ ОЩЕ