Ники Кънчев успя да събере 15 хил. лв. за н уждаеща се майка

Ние дарихме 21 500 топли обяда, а 2000 деца са се върнали в училище само, за да хапнат и дано са научили и нещо - каза водещият на „Стани богат"

Новини
19:46 - 26 Март 2024
7397
Ники Кънчев успя да събере 15 хил. лв. за нуждаеща се майка

„Стани богат" със завръщането на Ники Кънчев като водещ стартира с благотворителен епизод в подкрепа на програмата "Топъл обяд" на Българския Червен кръст, а участие в него взеха три двойки любими лица от екрана. Така бяха осигурени над 86 000 лева, което се равнява на над 21 500 пакета „топъл обяд" за учениците в нужда.

Това беше причината популярният водещ отново да получи приза "Достоен българин" Ники Кънчев. Той получи отличието и през миналата година за поредна му кампания за спасяване на болно дете. Това бе 6-годишният Ради от Перник, който не може да говори и се нуждае от 45 000 лева за вливки на костен мозък в клиника в Киев. Той успя да събере над 50 000 лева за лечението на друго дете с подобна диагноза - малкия Гоги от Варна. Кънчев бе ключова фигура в големия благотворителен концерт на стадиона в Перник за събиране на средства също за преливане на костен мозък на болната от рак Цвети. Донор беше по-малката й сестра Деси.

Хубаво е, когато обществото има сетивата да посочи тези добри примери, да ги извади на повърхността и обществото да им ръкопляска. Наградата ,която вземам е доказателство, че правим неща, които имат смисъл. Щастлив съм, че с връщането ми в "Стани богат" успяхме да направим тази кауза заедно с bTV и БЧК, а хората изпратиха 15 хил. есемеса. Ние дарихме 21 500 топли обяда, а 2000 деца са се върнали в училище само, за да хапнат и дано са научили и нещо. След излъчването на предаването веднага се активизираха други наши приятели. Една много достойна българка - Биляна Савова от фондация "Мога сам" се свърза с мен, за да направим заедно предаване за множествената склероза. Не е важно да даваме хиляди, а да сме хиляди и да помагаме.

Онзи ден ми се обадиха две момчета близнаци. Майка им страда от множествена склероза и има още две автоимунни заболявания. Тя няма коса и написах, че "всяка жена заслужава да има коса". И от вчера до днес вече са събрани 15 хил. лв. Така, че всеки от нас може, разказа Ники Кънчев.