Ники Костов: Вече се насочваме към титлата

Няма да критикувам играчите, това са ни възможностите, заяви наставникът на Левски

Спорт
07:54 - 01 Септември 2023
2447
Ники Костов: Вече се насочваме към титлата

Наставникът на Левски Николай Костов призна, че Айнтрахт е надиграл “сините” в реванша и заслужено продължава напред. Специалъстът допълни, че е очаквал “сините” да стигнат напред в Европа, но за следващия сезон си поставя далеч по-високи цели.

Костов е категоричен, че Левски ще се бори за титлата в България, а целта е да се изгради тим, който след година да печели мачове като днешния в Европа.

“Решихме да дадем инициативата през второто полувреме, за да се отбраняваме по-доре. Не ни се получи днес играта, това е причината. Не контролирахме добре топката.

Няма да критикувам играчите, това са ни възможностите. Положиха максимални усилия. Айнтрат е по-добър.

Разчитахме на контраатаки. Искахме да влезем в продължения и там да направя по-атакуващи смени. Съжалявам, че не се получи.

Противно на очакванията още през първото полувреме играхме с дълги подавания, което не бяхме планирали. Освобождавахме се бързо от топката, нямахме добър контрол, не се получи играта. Това е.

До голяма степен им се получи на Айнтрахт. Нашите най-добри нападатели бяха неутрализирани. Като цяло количеството на атакуващите ни действия беше слабо.

Имаме цели във вътрешния шампионат. Борим се за шампиони, още веднъж го казвам. И в първенството някои мачове няма да се получава.

Благодаря на феновете от името на отбора и клуба. Приятно е да имаш такава поддръжка, особено на терена на Айнтрахт. Важно е да продължат така, защото в шампионата сме догонващи, имаме натрупани две загуби.

Очаквах да стигнем напред, естествено. Целта е следващия сезон да сме още по-силни в Европа, да изградим отбор, който да побеждава”, завърши Костов.