Ники Лауда изпратен с каска върху ковчега (ВИДЕО)

Моторни
13:16 - 29 Май 2019
2606
Ники Лауда изпратен с каска върху ковчега (ВИДЕО)

Опечалената вдовица на Ники Лауда постави каската му от "Формула 1" върху ковчега при последния му път по време на погребението във Виена, пише "Дейли мейл".

Бриджит Лауда бе придружена от синовете на Ники - Матиас и Лукас. Те оставиха венци, цветя и снимки на Лауда върху ковчега му. Освен тях в катедралата "Св. Стефан" се стекоха хиляди, за да почетат шампиона, в това число и шампионът от „Формула 1“ Луис Хамилтън.

Тялото на трикратния световен шампион бе облечено в състезателен костюм, но беше изложено за поклонение в затворен ковчег.

Австрийският състезател Герхард Бергер, актьорът Арнолд Шварценегер, австрийският президент Александър Ван дер Беллен и наскоро отстранения канцлер Себастиан Курц ще направят кратки изявления в края на службата.

Ники Лауда, който се бореше със здравни проблеми, след като по чудо оцеля в катастрофа през 1976 г., когато колата му беше обгърната от пламъци, почина в Университетската болница в Цюрих, девет месеца след като претърпя трансплантация на белия дроб.