Никога не е просто секс: Ники Илиев и Саня Борисова отново заедно

Горд съм с нея, че се справи с всичките роли: на режисьор, сценарист, ко-продуцент и актриса, хвали актьорът бившата си половинка за новия й филм

През ключалката
19:00 - 10 Май 2024
18413
Никога не е просто секс: Ники Илиев и Саня Борисова отново заедно

"Филмът на Саня Борисова “Никога не е просто секс” е вече в кината в цяла България. Горд съм с нея, че се справи с всичките роли: на режисьор, сценарист, ко-продуцент и актриса! От опит знам колко е тегаво. Аз се забавлявах адски много докато снимах и след това, когато гледах филма на премиерата заедно с другите хора в залата! Вече може да го гледате и вие!" Това романтично-приятелско признание направи актьорът и режисьор Ники Илиев по адрес на бившата си половинка.

Двамата бяха една от най-коментираните светски двойки преди години. Саня и Ники се залюбиха на снимачната площадка на някогашния сериал „Забранена любов” през 2008 г., след това минаха под венчилото и бяха женени до 2018 г., когато се разделиха малко след премиерата на филма на Илиев "Нокаут". Актьорите преминаха през лични турболенции, но в крайна сметка останаха приятели и дори след раздялата се снимаха заедно във филми.

Сега Саня Борисова представи своя режисьорски дебют с новата лента "Никога не е просто секс". Освен че е сценарист, режисьор и продуцент, тя играе и един от четирите главни женски персонажа - този на Мадлен, която е актриса, романтичка, преследваща “истинската" любов.

 

Останалите три главни женски персонажа са тези на Елена Петрова, Елеонора Иванова и Рая Пеева. Те влизат в образите на Мая - домакиня, Вики - момиче, което преследва мечтите си в столицата и Ира, бохем и богата наследница. И въпреки различията помежду им във филма, неспособността им да имат пълноценни семейни отношения, ги обединява.

Ники Илиев също има роля във филма. Двамата със Саня бяха добър тандем преди години, когато изиграха ролята на влюбена двойка в "Чужденецът", а после в "Нокаут" и "Живи легенди". 

И на снимачната площадка, и по време на бляскавата премиера преди два дни, Саня и Ники демонстрираха перфектни отношения и мнозина дори се запитаха дали бившите съпрузи всъщност не са се събрали. Точно като заглавието на филма "Никога не е просто секс" двамата имат много общи интереси извън романтичното увлечение.

От актьорския състав в "Никога не е просто секс" личи, че Ники Илиев е ударил солидно рамо за осъществяване на филма. В него са ангажирани огромна част от звездите, с които самият той работи. Работата е толкова много, че едва ли някой мъж би я свършил за бивша съпруга. Такова нещо обикновено се прави за човек, на когото държиш и с когото искаш да бъдеш, а не за такъв, с когото предпочиташ да нямаш нищо общо, коментират в бранша.

В лентата се включва най-близкият колега, приятел и съдружник на Илиев в последните години – Башар Рахал, с когото пишат сценария и продуцират двете части на хитовия филм „Завръщане”. Това е единственият авторски проект на Ники, в който Саня не участва.

Башар измисля и заглавието на нейната лента – „Никога не е просто секс”. Тази ангажираност на приятелския и професионален кръг на бившия съпруг в проекта на Саня идва на фона на 4 години, в които тя беше очевидно отхвърлена и от него, и от хората, с които работи.

Другата звезда в продукцията е младата Елеонора Иванова – откритие на Ники Илиев в сериала „Братя”, който той режисира. Ангажирани са и актьори, с които е работил в „Скъпи наследници” – Иво Аръков, Веселин Калановски и Рая Пеева.

Във филма на Саня Борисова участват и Роберт Янакиев, Свежен Младенов и Кирил Недков. 

Самата Саня описва дебютната си лента като режисьор като филм, който представя съвременната жена през образите на основните четири архетипa, в търсене на своята сила, сексуалност, независимост, освобождаване от предразсъдъци и ограничения. Комедия за женската еманципация, чийто сюжет е изграден чрез ирония, сарказъм и умерена доза дързост. Четири жени, напълно различни една от друга, с абсолютно различни характери, интереси, морал и бит.

Мая - домакиня. Омъжена жена, майка на две деца, напълно отдадена на семейството и дома си. Вики - момиче, което точно е завършило средното си образование, в малък провинциален град и на път да преследва мечтите си в столицата. Мадлен - актриса. Романтичка, в търсене на “истинската"любов. Ира - бохем. Богата наследница и абсолютен авантюрист по душа.

И въпреки всичките различия помежду им, все пак нещо ги обединява - неспособността им да имат пълноценни семейни отношения. Именно това единствено общо нещо между тях ги събира по време на гледане с таро карти. Така разбират, че са в “кармични връзки" от минал живот, били са четирите жени на един мъж - Султан. Убили са го и сега изплащат кармата си… Филм, който ни провокира да прогледнем относно съвременното отношение към сeкса и любовта.