Никой не искал да оглави това министерство

Политика
19:23 - 06 Декември 2021
5257
Никой не искал да оглави това министерство

Нито един от коалиционните партньори в бъдещото правителство не е искал Министерството на здравеопазването.

Това обяви Даниел Лорер от „Продължаваме промяната“ в предаването "Лице в лице".  От думите му стана ясно, че здравното министерство ще бъде на "Продължаваме промяната“, а за министър ще бъде наоминирана председателката на Българския фармацевтичен съюз проф. Асена Сербезова. Нейното име изтече и по-рано днес при коментарите за членовете на бъдещия кабинет.

"Трябва да спрем измирането на наши сънародници от COVID-19. Нещо, което можем да избегнем сравнително лесно с една активна кампания, обясняваща ползите от това човек да се ваксинира в България в наши дни. Българите сме хората с най-лошото здраве в Европа… Не трябва с лека ръка да губим по 100-200 наши граждани всеки ден“, каза Лорер.

По думите му Сербезова е чудесен професионалист. „Не я познавам лично, но искрено се надявам да е човекът, който да може да спре тази нечувана смъртност у нас. Изключително горд съм, че продължаваме промяната ще е тази, която ще носи тежестта на здравното министерство в новата коалиция“, заяви Лорер.

Самият той е спряган за министър на иновациите и растежа. Той потвърди, че се предвижда Министерството на икономиката да се раздели на две части: „Идеята е настоящото министерство на икономиката да се фокусира върху промишлеността, а новото Министерство на иновациите и растежа да се фокусира върху оперативните програми и финансовите инструменти за създаване на новата икономика“.

Лорер коментира още, че се обсъжда да има по едни човек от ПП във всяко министерство, за да наблюдава какво се случва там.