Никол Кидман и Хю Грант са семейство в “Отмяната”

Трилърът вече върви по HBO

Култура
08:31 - 02 Ноември 2020
5526
Никол Кидман и Хю Грант са семейство в “Отмяната”

В перфектна форма, все така красива и неостаряваща, Никол Кидман пак изгря на малкия екран. Тя е едно от трите холивудски величия в трилъра на НВО “Отмяната”. Новият сериал вече върви по телевизията. Партнира си с любимия английски актьор Хю Грант и с ветерана Доналд Съдърланд. Първият е съпруг на героинята на Кидман, а вторият - неин баща.

Но не само силното актьорско присъствие грабва зрителя, а и историята, която задържа вниманието още от първия епизод. Тя показва богаташко семейство, което живее в Ню Йорк. Съпругата Грейс е успешна психотерапевтка, която може да проникне и най-обърканата човешка душа и да посочи откъде идват терзанията.

Съпругът Джонатан е сред най-добрите детски онколози, който въпреки тежките случаи в работата успява винаги да развесели хората около себе си с някоя шега. В съчетание с британския акцент и добре познатото му чувство за хумор, едва ли има по-добър избор за ролята от Хю Грант. Семейството има едно дете - син Хенри, който учи в скъпо частно училище и си мечтае да има куче.

Тримата живеят в абсолютна хармония, макар животът им в Ню Йорк да върви на бързи обороти. Грейс е в комитета по организиране на благотворителния търг, с който богаташките родители да наберат пари за по-нуждаещите се. А на срещата на малката им групичка за търга я чака изненада - за първи път там присъства майка на дете, което е в частното училише “Риърдън” със стипендия.

Елена е видимо по-млада от останалите и май много-много не се вмества в техния свят. Шокира всички, когато, докато обсъждат какво да бъде предложено на търга, сваля леко блузата и започва да кърми невръстното си момиченце. Вижда изумените погледи на останалите, но сякаш най-близка чувства героинята на Кидман.

Двете се засичат отново в съблекалнята във фитнеса, където Елена, чисто гола, застава пред Грейс и говори, сякаш са си най-добри приятелки. А симпатията на младата жена към Грейс става още по-явна, когато Елена я целува страстно по устните, преди да си тръгне от благотворителния търг.

Тази история върви на фона на хармонията между съпрузи, родители, деца. Но едно събитие променя живота на всички - Елена е убита, никой не знае кой може да е извършил ужасяващото престъпление, полицията започва разследване. А от перфектния съпруг на Грейс няма и следа.

“Отмяната” е минисериал от 6 епизода, като премиерата на всеки следващ епизод е в понеделник от 21 ч по НВО.