Никола Минчев: Депутатите не са стока за набелязване

Очакваме подкрепа от хора със съвест, които вярват, че има по-добър път, заяви председателят на НС

Новини
10:10 - 12 Юни 2022
2486
Никола Минчев: Депутатите не са стока за набелязване

„Факт е, че имам най-добрия поглед върху цялата пленарна зала. Но това не е стока за набелязване. Това са хора със съвест. Всеки от тези народни представители от ПГ на ИТН, който смята, че настоящия начин на действия, които ръководството му предприема не е най-добрият за България и не затова депутатът е влязъл в политиката – се надяваме, че може да реши, че има и по-добър път”.  

Това заяви в студиото на „Събуди се” председателят на НС от ПП Никола Минчев в коментар на въпроса има ли набелязани 12 депутати, които да подкрепят актуализацията на бюджета в парламента.

Председателят на НС беше категоричен, че той няма списък с хора, които да отмята. „Не мисля, че някой води точен списък, защото това не е точна наука. В крайна сметка има хора, съвест, убеждения”.

„Няма потвърдени първи имена и лица. Това е постепенен процес, в който хората разбират накъде вървят и накъде могат да тръгнат. Категорично вярвам, че можем да намерим тези 12 души, които да ни подкрепят. ИТН е най-очевидния избор. В НС има 240 депутати, всеки от които е със собствен морал и действа по собствена съвест и убеждения. Така че, всеки, който би искал да ни подкрепи – това е чудесно”, посочи той. И допълни:

„Няма отправени конкретни покани. Ние предлагаме – заедно да работим за бъдещето на страната”.

Той коментира и овакантяването на министерските кресла. „На практика те не са овакантени. Има подадени оставки – и то не всички. Те обаче трябва да минат през НС и там да гласуваме смяната на едни министри с други. Това трябва да стане с проект на решение на МС с персонални промени. Няма законов срок, който да регламентира тази процедура”, обясни Минчев.