Никола Минчев: Продължаваме диалога с ГЕРБ-СДС за програмата

Няма да участваме в кабинет, в който има министри от ГЕРБ, категоричен е депутатът от ПП

Политика
09:26 - 05 Май 2023
1222
Никола Минчев: Продължаваме диалога с ГЕРБ-СДС за програмата

ПП-ДБ ще продължат разговорите по управленската програма с ГЕРБ-СДС, каза в "Тази сутрин" депутатът от "Продължаваме промяната" Никола Минчев.

„Има доста сходства в идеите в нашата предизборна програма и в тази на ГЕРБ-СДС, които могат да бъдат изгладени, така че програмата да придобие завършен вид. Когато има нещо, което може да бъде подобрено, сме готови да го направим. Можем отново да седнем, ще видим къде има неизяснени въпроси“, допълни Никола Минчев. 

По думите му ПП-ДБ няма как да участват в кабинет, в който има министри от ГЕРБ.

Минчев коментира и разпределението на председателските места в парламентарните комисии. Той посочи, че този въпрос все още не е решен.

„Стою Стоев е номинацията ни за председател на правната комисия. Доколкото в момента няма ясно оформило се мнозинство, процесът по разпределяне се забавя“, каза Минчев.

Той коментира изказването на Борисов за кабинет от личности.

„Кабинет от личности трябва да бъде синоним на политически кабинет. Всички са личности, експертите не са безлични. Да гледаме на кабинет от политически лица е вариант, но притеснението ми е тази споделена отговорност в течение на времето да се превърне в размита отговорност. Уж е споделена, но може да се получи едно разминаване кой носи отговорността“, каза Никола Минчев.