Никола Стоянов си подари ремонт на министерството за Никулден

Гигантски план за освежаване на сградата на "Славянска" 8 поде служебният шеф на ведомството

Политика
14:15 - 01 Декември 2022
4930
Никола Стоянов си подари ремонт на министерството за Никулден

Икономическият министър в служебното правителство Никола Стоянов е подел мащабен проект за ремонт на сградата на "Славянска" номер 8, разкри Lupa.bg от обществена поръчка на Стоянов, публикувана преди броени дни. 

Любопитната подробност е, че прогнозната стойност за освежаването и на стени, и на подове, при това на доста сериозна квадратура, е едва малко над 200 хиляди лева без ДДС. А самите строително-монтажни дейности са съпроводени с куп изисквания от възложителя, включително основните ремонти да се правят в извънработно време за ведомството - на практика много рано сутрин или след 18,00 часа, което допълнително би оскъпило поръчката и би затруднило участниците в конкурса. 

Министърът иска не само да се изцикли паркетът на места, а балатуми и мокети да се сменят с ламинат (с най-висок клас на износване - б.р.), но и да се подмени цялата осветителна мрежа с поставянето на трифазно табло, девиаторни ключове и лед лампи. Той вижда в рамките на тази поръчка и скриването на всички сега висящи кабели като прогнозата на изготвилите техническото задание на проекта е това да стане с вкопаване в стените и ново включване в елмрежата над окачените тавани.

За тях също има конкретни спецификации като това да са растерни и да имат определена дебелина. 

"Изпълнението ще се осъществява при режим на работеща администрация при ограничен достъп, съгласно пропускателния режим, при необходимост на двусменен режим, включително в почивни и празнични дни, без това да променя общата стойност на поръчката и срока за изпълнението ѝ", уточняват от администрацията на министъра. 

Коридорите и фоайетата в сградата не са ремонтирани от дълъг период от време. Работните помещения, предвидени за ремонт са разнообразни по отношение на състоянието – част от тях са с тапети, подовото покритие естествен паркет, захабен и предвиден за циклене и лакиране, мокет или балатум, става ясно още от поръчката. 

В общите помещения ще бъдат изкърпени и боядисани с латекс стените, а за пода е предвидено и циклене, и лакиране на паркета. 

Предстои отварянето на постъпилите оферти за ремонта на имения ден на министъра - следващия вторник, Никулден.