Николай Цонев стои зад Дългия, не вещае успех на Кирил Петков

Бившият военен министър вини ДБ и ИБГНИ за провала със съставянето на кабинет

Политика
13:30 - 21 Септември 2021
7338
Николай Цонев стои зад Дългия, не вещае успех на Кирил Петков

Бившият военен министър Николай Цонев, който е и партиен лидер на "Нова алтернатива" обяви, че стои зад Има такъв народ на Слави Трифонов, защото само тя не е изменила на обещанията си пред избирателите и заявките за детрониране на модела "Борисов". Точно като Дългия, Цонев обвини ДБ и ИБГНИ за провалените преговори за съставяне на редовен кабинет. А в интервюто си, дадено за "Стандарт" експертът пожела успех на формация на Кирил Петков и Асен Василев, но не й предвеща спечелване на изборите на 14 ноември. 

"Въпреки предварителните заявки и разбирателство, че общият враг е ГЕРБ и Борисов и първата по приоритети цел е да бъде „изчегъртан“ порочният модел на управление, за съжаление веднага след сформирането на Народното събрание,

коалициите „Демократична България“ и „Изправи се.БГ Ние идваме” или по-точно техните лидери започнаха да си поставят други цели, забравяйки основната и първата, и най-важната – да се освободим от игото на ГЕРБ и Борисов! За тях по-важното беше да участват в управлението, а не  в демонтирането бандитското управление през последните години", коментира доц. Цонев. 

Той разкри, че "Нова алтернатива" продължава да стои зад ИТН. Лично той обаче нямало да участва на вота на 14 ноември, като партията му дава подкрепа за втори мандат на тандема Румен Радев-Илияна Йотова начело на "Дондуков" 2. 

Попитан за мнението му спрямо "Продължаваме промяната" на екс служебните министри, той казва: 

"Иска ми се да успеят. Те също желаят промяната и са част от нея. За съжаление, след изборите, те ще бъдат разочарованите. Няма да постигнат натрапвания им резултат. Обявяването, макар и подгряван от по-рано, на проект 50 дни преди изборите не говори за политическа и житейска зрялост. Дано не съм прав". 

Снимка: Агнес Методиева