Николай Денков: Бих се радвал Асен Василев да бъде вицепремиер

Имаме пълен Шенген, ротацията на премиера е технически въпрос, заяви министър-председателят

Актуални новини
12:23 - 06 Януари 2024
3765
Николай Денков: Бих се радвал Асен Василев да бъде вицепремиер

Няма нищо лошо да се сезира Конституционният съд. Това коментира премиерът Николай Денков по отношение на това, че президентът Румен Радев ще сезира Конституционния съд за промените в Конституцията.

Президентът ще сезира Конституционния съд за промените в Конституцията
"Ние имаме пълен Шенген. Това гласи решението на ЕК. Това, което остава е, да се подсигури дата, по която да влезем и за сухопътните граници. Ако някой се съмнява, да погледне съобщението на председателя на ЕК", подчерта още премиерът Денков, който участва на водосвета на бойните знамена за Богоявление.

"Няма нищо скрито-покрито, няма никакви бройки с мигранти. Имаме парламентарна република, работещ парламент, работещо правителство. Ако някой иска да атакува Конституцията, нека да погледне, че това е редовно правителство, подкрепено от парламент, в пълно съответствие с Конституцията. Всичко друго са само внушения, за да бъдат плашени хората, че се случва нещо лошо", посочи още Денков.

По думите му, предстои технически да се уточни как ще се осъществи ротацията на премиера през март.

"По отношение на министрите, има управленска програма, ще се направи преглед кой какво е свършил", поясни още министър-председателят.

Бих се радвал Асен Василев да бъде вицепремиер след ротацията. Няма драма тук, стига и ГЕРБ да се съгласят. Важното е всеки да си е на мястото, каза още премиерът.