Николай Денков: Между мен и Габриел няма искри, създава се драма

ГЕРБ заблуждава публиката, че няма отношение към министрите и областните управители, обясни премиерът

Актуални новини
08:28 - 15 Февруари 2024
1735
Николай Денков: Между мен и Габриел няма искри, създава се драма

Беше вкарана малко повече драма, отколкото трябва да има. Не мисля, че е имало искри между нас с г-жа Габриел. Напротив, ние обсъждаме варианти и ще продължим да обсъждаме, така че когато има крайно решение, то ще бъде чуто.

Това каза премиерът Николай Денков по повод спора в коалицията за това кой да поеме поста на министър на външните работи след ротацията. Днес министър-председателят отговаря на въпроси на граждани и журналисти по повод 8 месеца от встъпването на правителството.

Така най-лесно може да се направи ротацията - сменяме си местата, коментира премиерът на въпрос защо от ПП-ДБ искат той да поеме поста на министър на външните работи след ротацията.

Смятам, че тонът от последните дни, в който беше казано, че това не може да бъде ябълка на раздора, която да счупи правителството, е правилният тон. Търсим решение, каза премиерът.

Министрите не са на една или друга партия. Те са хора, които са избрани, след като са получили одобрението и на двете страни от партийните лидери. Сега ще са с одобрение на двамата премиери. Те трябва да си вършат работата и да нямат партийни пристрастия. Разбира се, ако не се справят, трябва да си отидат по професионални причини, подчерта Денков.

Това, което ГЕРБ заблуждава публиката е, че нямат отношение към министрите и областните управители. Още, когато създавахме кабинета, обсъдихме заедно кои са възможните лица и тогава бяха давани предложения от различни хора, настоя той.