Николай Кокинов: След 35 месеца Сарафов каза, че е време за промяна...

И сега този човек е главен прокурор, заяви юристът

Новини
10:59 - 18 Юни 2023
3597
Николай Кокинов: След 35 месеца Сарафов каза, че е време за промяна...

"Смяна на пластовете" - така Николай Кокинов определи събитията в съдебната система през последната седмица, сред които е и отстраняването на Иван Гешев от поста главен прокурор.

Както знаете - след 35 месеца Борислав Сарафов каза, че е време за промяна. И в момента е изпълняващ длъжността главен прокурор, каза още Кокинов. И допълни, че трябва да се пита самия Сарафов за тази, по думите му, метаморфоза. В крайна сметка дълго време господин Сарафов беше заместник на Иван Гешев - заедно са си партнирали и работили 3 години. Очевидно нещо се е случило, за да настъпи промяна в отношенията им, допълни бившият градски прокурор.

След като е бил в екипа на Гешев, Сарафов носи отговорността за действията си - това е споделена отговорност, каза още Кокинов пред Би Ти Ви.

По отношение на отстраняването на Гешев от поста главен прокурор, Кокинов заяви, че "очевидно във ВСС са се обединили около идеята, че са избрали явно неподходящ човек и нещо ги е мотивирало да променят идеите си".

Според него това е може би желанието на политическите сили, които се обявиха срещу Иван Гешев да е главен прокурор. Николай Кокинов каза още, че вятърът на промяната е тръгнал след атентата срещу Иван Гешев.