Николай Малинов на „шпионски” срещи в Москва

Политика
08:23 - 24 Юни 2021
3751
Николай Малинов на „шпионски” срещи в Москва

„Днес ще имам поредица от срещи, които някои наричат шпионски”. Това каза във включване за Нова телевизия от Москва Николай Малинов, срещу когото специализираната прокуратура внесе обвинителен акт за шпионство.

"Прокуратурата съобщи, че обвинението е срещу “лидер на политическа партия, който се е поставил в услуга на чужда организация, за да ѝ служи като шпионин с цел да издава държавни тайни”.

Малинов бе арестуван на 9 септември 2019 г. заедно с други членове на Национално движение “Русофили”. Тогава той още не беше лидер на партия “Възраждане на отечеството.

Според прокуратурата той е получавал заплащане от организацията “Руски орел” на Константин Малофеев и от Руския институт за стратегически изследвания на ген. Леонид Решетников.

Бяха публикувани доклади на Малинов до двете организации и анализи за икономиката и геополитиката на България, която трябвало да се обърне към Русия."

Николай Малинов обясни, че е в Москва, защото трябвало да е на научна конференция за създаване на международно русофилско движение, но заради пандемията форумът се отлагал. Според него му се предявяват голи обвинения без един факт.

"Не съм имал достъп до секретна информация, за да я предам някому", каза той. И добави че "ще продължи да прави това, което прави", защото няма нищо укоримо в дейността му.