Николай Марков: Какво толкова е направил Левски?

Скандален видеоклип с коментар на подполковника се върти в социалните мрежи

Общество
15:34 - 14 Юни 2024
16171
Николай Марков: Какво толкова е направил Левски?

Видео клип, в който новоизлюпеният депутат от "Величие" подполк. Николай Марков анализира Левски, стана тотален анти хит в социалните мрежи през последните седмици. В него Марков пита: "Какво толкова е направил Левски?".

Ето с какви думи точно подполк. Марков говори за Апостола: 

"Знаете ли защо се появява Левски на сцената? Те не са го празнували даже... Левски става национален герой, защото трябва да имаме национален герой - да се произведат! Кое е нещото, което Левкси ... какво толкова се е опитал да направи Левски...? Левски се е опитал да направи нещо и ние сега го веем като байрак във всеки кабинет!" 

Коментарът на Николай Марков е направен в подкаста на Ивелин Николов. Откъс от неговото участие се разпространява в последните дни из социалните мрежи. Във видеото той омаловажава делото на Левски и на останалите национални герои от времето на Възраждането в България.

"Кой българин е имал национално самосъзнание преди 145 години да управлява държава?! Бихте ли ми обяснили? Бащите на нашите възрожденци знаете ли какви са били - въшльовци. Въшльовци", казва още подполковникът. 

Марков е бивш подполковник от НСО, а създател на партия "Величие" е Ивелин Михайлов. Името му нашумя покрай създаването на "Исторически парк“ край село Неофит Рилски в община Ветрино.