Николай Марков: Няма да участвам на изборите с нещото "Величие"

Политика
13:08 - 13 Август 2024
525
Николай Марков: Няма да участвам на изборите с нещото "Величие"

"Няма да участвам на предстоящите избори с нещото "Величие" или други подобни субекти. Пожелавам на всички приятели и врагове успех и полезни уроци по пътя, който са поели". Това заяви Николай Марков от разпадналата се формация "Величие" и предупреди своите привърженици, че името му се използва неправомерно в предизборната кампания на бившите му съратници. 

"Провеждат се открити и закрити партийни и полу-партийни срещи с активни граждани и обществеността във връзка с предстоящите избори. Получавам информация, че масово се подвеждат хора, дори с лични телефонни обаждания, чрез некоректно използване на моето име. Предупреждавам всички мои симпатизанти и последователи, че не участвам в никакви политически проекти! Всяко споменаване на името ми в този контекст е манипулация и лъжа. Не се подвеждайте! Моля да предупреждавате и всички ваши познати и приятели за опасността да бъдат подведени", отбеляза Марков.

"Всеки политически претендент и евентуален лидер трябва да има собствено лице и да печели привържениците си с него. Особено неприятно ми е когато бивши партньори, с които вървим вече по различни пътища, злоупотребяват по най-грозния и подмолен начин. Не се харесваме вече, липсва доверие - продължете пътя си без мен и вижте какво ще намерите по него. Повтарям. Не участвам на предстоящите избори с нещото "величие" или други подобни субекти. Пожелавам на всички успех и полезни уроци по пътя, който са поели. И сили, за да го извървят", посочи той.