Николай Марков се отказва от поста си във "Величие"?

В групата на партията има тежко зависими депутати, които се управляват отвън, заяви той

Политика
11:42 - 04 Юли 2024
7648
Николай Марков се отказва от поста си във "Величие"?

Председателят на ПГ на "Величие" Николай Марков заяви в кулоарите на парламента, че е възможно да се откаже от поста си. Той категорично отрече да е отправял заплахи към депутати от групата. 

Според него в групата на партията им има тежко зависими депутати, които се „управляват отвън“.

„Тези хора са оплетели в различни финансови схеми и те не могат да взимат самостоятелни решения. Тези хора са свързани с Ивелин Михайлов“,

поясни той, като подчерта, че не е отправял заплахи към депутати от групата. Марков коментира и качествата на идеолога на „Величие“ Ивелин Михайлов.

„Той е човек със семпъл ум и посткомунистически възгледи. Той ми предлага да гласуваме с „Възраждане“, а аз не смятам така“, каза той.

Според него Ивелин Михайлов го играе от много време като жертвата. „Него всички го убиват, както знаете. Обаче той е мултимилионер и ходи без охрана. Аз не знам човек, който би искал да го убие“, заяви той.

„Аз, примерно да кажем, че нямам пари да си купя кафе. Но той поне има пари да си наеме охрана, но няма такава. Това значи, че не се чувства заплашен“,

коментира още Марков пред bTV.„Партията няма структури в страната, направихме кампания и хората гласуваха за нас“, посочи още той. По-рано Марков заяви, че е много сложно да се определи дали ще има разцепление и във "Величие" заради една негова грешка - Ивелин Михайлов.

Според него отговорността за съставяне на правителство е в ръцете на големите три политически сили в парламента.

Снощи идеологът Ивелин Михайлов заяви на среща със симпатизанти в Разград, че Марков и депутатката Виктория Василева трябва да бъдат изключени от парламентарната група.

Марков е председател на групата и неформален лидер на партията, а Василева - заместник-шеф на парламента. Още от влизането на "Величие" в парламента партията е раздирана от скандали - първо Марков се оплака, че бил изнудван от партии в парламента, после Михайлов обвини половината група, че гласува с ГЕРБ и ДПС, а преди дни заяви, че Марков го заплашвал с убийство.

Ако "Величие" изключи Марков и Василева, ще се окаже без водещите си фигури в Народното събрание. Възможно е обаче те да повлекат и други депутати заедно с тях, например близкият до Марков зам.-шеф на групата Дарин Георгиев.