Николай Нанков: ГЕРБ продължава да санира по 1000 блока годишно

Васил Терзиев незаконно е дал през ин хаус полагането на маркировка по улиците на общинското дружество "Софинвест"

Политика
08:27 - 08 Октомври 2024
1830
Николай Нанков: ГЕРБ продължава да санира по 1000 блока годишно

"Продължаване на програмата за саниране с по 1000 блока годишно, довършване на забавените през последните 4 години големи пътни обекти и ремонт на 2000 км годишно от републиканската мрежа, ефективна планирана политика за преодоляване на проблемите с водоснабдяването. Това са основните приоритети в областта на регионалното развитие в управленската ни програма. След 4 години застой и скандали в сектора, още през първата година на нов мандат ще си проличи разликата."

Това обяви кандидатът за депутат от ГЕРБ и бивш министър на региооналното развитие Николай Нанков на страницата си във фейсбук.

"По старата програма за саниране бяха обновени над 2000 сгради, което означава, че над 180 000 семейства живеят по-комфортно. А през последните 4 години с публичен ресурс имаме точно 0 санирани сгради", добави той.

"В областта на опазването на водите, които ще стават все по-ценен ресурс, ще планираме рехабилитация на стари водопроводи и изграждане на нова инфраструктура приоритетно в населените места с проблеми. Гражданите очакват довършване на "Хемус", "Струма" през Кресненското дефиле, Видин-Ботевград, Околовръстното на София в най-тежкия последен участък, където ще изградим тунел, както нашият лидер Бойко Борисов анонсира. Отделно всяка година ще бъдат качествено рехабилитирани по 2000 км пътища. Републиканската мрежа е общо 20 000 км, което означава, че за 10 години цялата ще бъде обновена.

А сега искам да се обърна към софиянци - знаете ли, че кметът на ПП, които най-много заклеймяваха ин хаус процедурите, не просто възлага по този начин, ами го прави незаконно? Точно така - след 10 месеца липса на каквито и да е договори, Васил Терзиев незаконно е дал през ин хаус полагането на маркировка по улиците на общинското дружество "Софинвест", което обаче не извършва такава дейност. А с промени в Закона за обществените поръчки през 2023 г., поискани от Асен Василев, публичните дружества трябва да имат 100% капацитет да ги извършват. И сега маркировката е преотдадена на частни компании.

И още нещо - ПП се хвалят, че открили 34 км магистрали, които, между другото, г-н Борисов остави построени, трябваше само да се сложат пътни знаци и мантинели. Ами две от тези отсечки - Видин-Бела и Бела-Ружинци, отново са изградени по ин хаус. Явно за ПП тази процедура е лоша, но само когато трябва да ни атакуват. Но когато идва ред да режат ленти - всичко е точно. Такова им е поведението по всички теми - ето вече 4 месеца държат софиянци заложници на спора им с АПИ кой носи отговорност за ремонта на пътния възел между Околовръстното и бул. "България". А аз от публикация в "Медиапул" прочетох (а иначе никога не бих повярвал), че шефът на Пътната агенция е от ПП. Е как така една фракция на ПП обвинява друга, че действа като политическа бухалка?!", заяви още Николай Нанков.