Николай Радулов: Политици от БСП, ГЕРБ и „Възраждане“ се срещат с руски дипломати

Политика
09:05 - 30 Юни 2022
3067
Николай Радулов: Политици от БСП, ГЕРБ и „Възраждане“ се срещат с руски дипломати

Политици от БСП се срещат с руски дипломати, това е сигурно. Каква е степента на влияние – това е съвсем друг въпрос“, каза независимият депутат, който напусна групата на ИТН и експерт по национална сигурност проф. Николай Радулов пред Би Ти Ви.

Друга партия в Народното събрание, която прави срещи с руски дипломати е „Възраждане“, смята Радулов. „На Борисов връзките с Русия също бяха тесни, тъй че вероятно им и хора от ГЕРБ“, каза той.

Оттеглянето на БСП от преговорите е да покаже, че връзката с Русия е жива и партията се старае да я поддържа“, допълва Радулов. Той уточни, че левицата говори това, което се очаква да говори от нейните избиратели.

Относно нивото на шпионаж на тези 70 души, Радулов коментира, че в случая не става въпрос за класическата представа за шпиони. „Тук говорим за вербовки, оказване на влияние“, казва той.

Депутатът припомни и друг случай. „Преди няколко месеца разкриха шпиони в ДАНС и тези хора дори не бяха арестувани. Няма такова нещо по цял свят“, каза Радулов.

По повод изказванията на посланик Митрофанова, че тези 70 души ще бъдат заменени с други, Радулов коментира, че това няма как да се случи. „Ще има пълна реципрочност. Тези хора няма да се върнат. Няма да стане, както казва Митрофанова“, допълни той.