Николай Радулов пред Lupa.bg: Цветанов вероятно ще пере пари чрез своето НПО

Бившият втори в ГЕРБ ще използва Центъра за евроатлантическа дейност за бълване на компромати, смята бившият главсек

Политика
16:02 - 12 Юли 2019
55957
Николай Радулов пред Lupa.bg: Цветанов вероятно ще пере пари чрез своето НПО

Центърът за евроатлантическа дейност на Цветан Цветанов най-вероятно ще бъде място за пране на пари. Чували сме за оказван натиск от бившия втори в ГЕРБ върху бизнесмени за получаване на кеш, така че това предположение почива на факти и доказателства. Това заяви пред Lupa.bg Николай Радулов, бивш главен секретар на МВР и професор в НБУ.

Проф. Радулов предположи, че Цветанов ще използва своето НПО за създаване на компромати, които ще бъдат разпространявани чрез агенцията и радиото „Фокус”. Към медията той започнал да се цели след смъртта на основателя й Красимир Узунов.

„Фокус” имаше славата на обективна медия, не ми се мисли, ако Цветанов я овладее, какво ще стане”, коментира Николай Радулов.

Цветан Цветанов в ново амплоа

Екс професионалният шеф на МВР изрази съмнение към качеството на анализите, които ще прави бившата дясна ръка на Борисов. „Едва му се разбира какво иска да каже, как ще прави разработки?!“, риторично се пита бившият главсек.

Радулов сподели, че преди време също е имал аналитичен център. Неговото съществуване не продължило дълго, тъй като финансирането му било трудно. „Иван Костов закри своя Център за анализи и управление на рискове също по финансови причини. Отначало нещата тръгват добре, но след това няма кой да поръчва труда ти”, призна проф. Радулов.