Николай Василев пред Lupa.bg: Аз съм автор на идеята за приватизация на ББР

Политика
13:31 - 16 Юли 2021 (обновена)
5494
Николай Василев пред Lupa.bg: Аз съм автор на идеята за приватизация на ББР

Аз съм автор на идеята за приватизация на ББР. Това обяви изтегленият като потенциален премиер на ИТН Николай Василев на въпрос на Валерия Касиян от Lupa.bg на първата пресконференция на партията след изборите на 11 юли.

Бих искал да попитам противниците на приватизацията на банката кое друго държавно дружество се е управлявало добре през последните 30 години? Независимо дали ще се смени мениджмънтът, след време и те ще трябва да се изчегъртват. ББР не е постигнала нито една цел, за която е създадена, но за да се приватизира, трябва да бъдат променяни закони, обясни Василев.

Тошко Йорданов пък бе попитан дали в новата ситуация ИТН ще пристъпите ли към преговори с „Демократична България“ и „Изправи се! Мутри вън!“

Сценаристът и партиен шеф обясни, че когато в сряда президентът Румен Радев свика политическите сили, е логично да има разговори с останалите субекти.

„Искам да съм ясен – тъй като поехме отговорност за съставяне на кабинет, ние ще представим новия ни проект за правителство, което, ако бъде подкрепено, ще влезе в длъжност. Ако кабинетът ни не бъде подкрепен, по-логично е да има предсрочни избори, т.е., тук отговорността остава у колегите от ДБ и ИСМВ“, обясни Тошко Йорданов пред Lupa.bg.


Очаквайте още подробности!

Снимки: Агнес Методиева