Николина Чакърдъкова уреди дъщеря си в „Пирин фолк”

Семейният дует ще извие глас на 30 август в Сандански

Топ
13:20 - 27 Август 2019
8264
Николина Чакърдъкова уреди дъщеря си в „Пирин фолк”

Пиринският славей Николина Чакърдъкова уреди дъщеря си Мария в „Пирин фолк”. Певицата ще излезе на една сцена със своята наследничка на детското издание на феста на 30 август в Летния театър в Сандански.

Майка и дъщеря Чакърдъкови ще поставят началото на 30-минутен рецитал, като се очаква да изпълнят заедно две популярни хороводни китки. За първи път двете застанаха рамо до рамо на сцена в НДК миналата година.

Танцовият съпровод ще е на Неврокопския танцов ансамбъл и очакванията са публиката да не е само зрител, а да стане част от празника на македонската песен и да заформи дълго хоро.

Илия Луков ще зарадва почитателите на фолклора ден по-късно - на 31 август. Любопитен факт е, че емблематичният изпълнител се явява за пръв път на "Пирин Фолк" преди точно 25 години и изпълнението му не само е наградено, но той самият е определен като явление за фестивала.

След повече от 20-годишна пауза тази година на 1 септември "Пирин Фолк" ще събере отново двама от безспорните любимци на публиката - Йорданка Варджийска и Райко Кирилов. Двете музикални легенди ще изпълнят незабравимите си дуети "Младо вино", "Луда обич" и др.

Специален рецитал с нови песни за гала вечерта е подготвила и талантливата Радостина Паньова.