Само в Lupa.bg: Николина Чакърдъкова пее безплатно за БСП на Бузлуджа

Народната певица се съгласила да зарадва червените баби про боно, но срещу нощувка

У нас
12:00 - 13 Юли 2019
7299
Само в Lupa.bg: Николина Чакърдъкова пее безплатно за БСП на Бузлуджа

Тазгодишният събор на БСП на Бузлуджа ще мине под знака на народната музика. Лидерката на червените Корнелия Нинова е решила да затегне кесията на партията за празника и да покани само двама изпълнители под Чинията, научи Lupa.bg.

По наша информация народната певица Николина Чакърдъкова ще пее безплатно под върха за социалистите, като е помолила ръководството на Столетницата да се погрижи единствено за нощувката й в Казанлък.

Миналата година "Позитано" 20 похарчи десетки хиляди за гостуването на Горан Брегович за радост на левите, но събор 2019-а ще бъде далеч по-скромен заради изпразнената каса на Столетницата. Червените имат да връщат над 4 милиона лева в хазната за надвнесени държавни субсидии, с които не разполагат, а междувременно държавните пари бяха орязани драстично до едва 1 лев на глас. На всичкото отгоре партийната телевизия БСТВ гълта ежемесечно всички приходи на червените от наеми и членски внос, оплакват се апаратчици на "Позитано" 20.

Нашите източници разкриват още, че Чакърдъкова всъщност няма да е големият разход за Бузлуджа на 27 юли, а участието на духовия оркестър "Виво Монтана", чиито хонорари скочиха в последната година. Освен това партията трябва да се погрижи и за транспорта на членската маса от страната, като за целта ще бъдат отворени касите на общинските организации. В същото време обаче отново се очакват баснословни цени на кебапчетата и кюфтетата край Историческата поляна, които ще ошушкат и без това бедните пенсионери. Миналата година тройка кебапчета с лютеница и хлебче се търгуваше за близо 4 лева под Чинията.